Η μοναδική εμπειρία του χορού

Ο χορός, πέρα από την καλλιτεχνική διάσταση, προσφέρει την καλύτερη ίσως εκγύμναση του σώματος, προκαλεί ευεξία και χαρά ενώ συγχρόνως καλλιεργεί το ρυθμό και τη μουσικότητα. Για το λόγο αυτό είναι η αγαπημένη ασχολία των περισσότερων παιδιών αλλά και ενηλίκων. Το  σημαντικότερο όμως είναι πως αυτή η διαδικασία οδηγεί στον αυτοέλεγχο  και την αυτοπειθαρχία του πνεύματος και του σώματος καθώς και στην  προώθηση της κοινωνικότητας και της ομαδικότητας. Δίκαια λοιπόν θεωρείται ως μια κορυφαία επιλογή ενασχόλησης για παιδιά. 

Πρόγραμμα σπουδών (R.A.D.)

 Το πρόγραμμα σπουδών της  σχολής βασίζεται στη μέθοδο της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου  (Royal Academy of Dance, London). Αυτή η επιλογή έγινε γιατί οι στόχοι  και η νοοτροπία της σχολής ταιριάζουν με το εκπαιδευτικό σύστημα που  μελετάει κ αναπτύσσει η R.A.D. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η μέθοδος είναι  διαδεδομένη σε δεκάδες χώρες σε όλες τις ηπείρους και οι λόγοι είναι  απλοί.

 Η R.A.D.  έχει αναπτύξει τη μέθοδο της με γνώμονα την άρτια τεχνική και  καλλιτεχνική εκπαίδευση ερασιτεχνών και επαγγελματιών, αλλά με πρώτο και  κύριο μέλημα την πλήρη προστασία από κάθε είδους τραυματισμούς και άλλα  σωματικά προβλήματα.

  Η R.A.D. έχει διδακτικό πρόγραμμα για κάθε βαθμίδα, από παιδιά 3 ετών  ως και επαγγελματίες κάθε ηλικίας. Διεξάγει πιστοποιημένες εξετάσεις με  διεθνή αναγνώριση, με ειδικά εκπαιδευμένους εξεταστές και εξετάστριες,  ξεκινώντας από την ηλικία των 6 ετών. Οι εξετάσεις είναι προαιρετικές  για τα παιδιά και τους ερασιτέχνες χορευτές αλλά υποχρεωτικές για την  επαγγελματική εξέλιξη όποιου το επιθυμεί. 

 Ασφαλής χορευτική εκπαίδευση

 Η Υγεία και η Ασφάλεια είναι το  πιο σημαντικό κεφάλαιο στην χορευτική εκπαίδευση και εδώ θα εξηγηθούν τα  σχετικά βασικά σημεία. Κάθε υποψήφιος καθηγητής χορού μελετάει ανατομία  και όλες τις απαραίτητες πρακτικές έτσι ώστε, αφενός να διδάξει με  ασφάλεια στην τάξη και αφεταίρου να διδάξει τα παιδιά πως να αποφεύγουν   να τραυματίζονται εκτός τάξης. Ο τομέας αυτός είναι το πρώτο κριτήριο  στις εξετάσεις αξιολόγησης των υποψήφιων καθηγητών χορού της R.A.D., που  ακολουθεί πλήρως τις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαïκής Ένωσης. Όλοι οι  δάσκαλοι της σχολής, εκτός από άλλες σπουδές είναι και κάτοχοι αυτού του  διπλώματος της R.A.D.